Petter Vågan ons. 09. nov

Foto: Thor Egil Leirtrø
Nye perspektiver på evige temaer for å gjenfortrylle virkeligheten.
Dette er oppdraget Petter Vågan har gitt seg selv på sitt seneste musikkprosjekt. Når virkeligheten gradvis mister farge gjennom rutine, vaner og egoets kalde grep rundt sinnet, er det kunstens oppgave å vaske den ren og vise den frem igjen på ny. Slippe inn ny luft i rommet. Armert med akustiske gitarer, konseptuelle tekster, dronesynther og en modifisert walk-man er det dette som er målet når Petter Vågan går på scenen på Moskus 9.november. Helt alene.
Musikeren med bakgrunn fra jazz, improvisasjon, pop og rock åpner et nytt kapittel som singer-songwriter i kammerfolk tradisjonen, med sin egen vri.
Resultatet er en finstemt blanding av tradisjonell historiefortelling, visesangens nakne presisjon, varme lydlandskap og lyd- og klangsensibiliteten til elektroakustisk improvisasjon – alt dratt sammen av en klar kunstnerisk visjon.
For å gi en pekepinn trenger man ikke gå lengre enn teksten på tittelsporet på debutalbumet hans som kom ut 15.oktober 2021, Dead Pixel. Hvis du får en død piksel på den optiske linsen på digitalkameraet ditt, vil du få en svart prikk på alle bilder som tas med kameraet. Petter Vågan bruker dette som en metafor for å leve med depresjon, og sangen tar deg med gjennom et fotoalbum mens den beskriver hvor den svarte prikken befinner seg midt i viktige personlige hendelser.
Historien gis et musikalsk fartøy i form av kammerfolk, kjennetegnet av særpreget fingerspill på akustiske gitarer, gjort kjent av artister som Nick Drake og Tim Buckley, med et spesielt fokus på harmonisk tension and release som en underliggende rastløs drivkraft gjennom låta.
Alle låtene komponeres slik, der tekstene gjerne er allegoriske små noveller og dikt som legger grunnlag og føring for låtenes retning. Nå er materialet til album nr 2 ferdig, og denne solokonserten gir deg sjansen til å høre låtene i sin råeste form.
«Mektig minimalisme. Hypnotiserende fra underkjent popkomponist.» Audun Vinger, Dagens Næringsliv
«Vakker og egenartet dronepop, som gir assosisasjoner til Chet Baker på Elvis Costellos Shipbuilding.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
«Petter Vågan skal og må lyttes til og nytes på tvers av de fleste sjangerpreferanser. Du verden som han fortjener det.» Tor Hammerø, Nettavisen

No Comments Yet

Comments are closed.

Facebook