The Late Great lør 16. mars kl. 21.00 kr. 220,-

KJØP BILLETTER HER:

Black Moon Circle (BMC er et psykedelisk spacerock band fra Trondheim. Musikken er en blanding av komponerte deler og improviserte løse jammer, de har så langt gitt ut 7 album.

Bandet ble startet i 2012 av Øyvin Engan på bass/vokal og Vemund Engan på gitar. I forbindelse med de første konsertene, en miniturne sammen med Seid, ble Per Andreas Gulbrandsen med på trommer. I København ble de kjent med Scott Heller som spiller på analoge synther i friimprovisasjonsorkesteret Øresund Space Collective, eller mer nøyaktig, han skrur på knotter og ulike filtre, slik lager han lyder som har mer til felles med et radiosignal fra Jupiter enn mer tradisjonell behandling av et klaviatur. Kjemien satt og Scott har siden vært en del av mannskapet.

Det første albumet Plains ble utgitt av Space Rock Productions i 2014 og har siden fått følge av blant annet den kritiker roste jamtriologien «The Studio Jams» og den syvende plata i rekken, Psychedelic Spacelord, som ble sluppet av Crispin Glover Records i 2018.

I 2017 ble Jonathan Segel med på elektrisk fiolin som blir spilt med ulike effektpedaler. Han spiller også i Øresund Space Collective sammen med Scott og i indierock bandet Camper Van Beethoven. Mannskapet ble ytterligere forsterket med Magnus Kofoed på orgel, mellotron, fender rhodes og piano. Resultatet av denne utvidete besetningen er Psychedelic Spacelord som kom til live i en intens dynamisk jam hvor lydene av instrumentene blandes sammen med delayer og forskjellige effekter som flanger og phaser slik at det er helt umulig å si hvor den ene lyden bøyer av og den andre tar over. Ekkoer fra gitar, synth, orgel og fiolin blandes sammen på forskjellige vis og det tar 46 minutter å avslutte denne turen hvor vokalen ble spilt inn til slutt.

I 2018 tok Simon Woldmo Gullikstad over trommestolen når BMC turnerte i Skandinavia og sørover i Europa sammen med Øresund Space Collective. Våren 2019 er BMC aktuelle med trippelskiva Freakout in the Fjord som er resultatet av en lang kveld i studio sammen med Øresund Space Collective. I mellom tiden tar trioutgaven av bandet turen innom Moskus, vi satser på at det blir en uforglemmelig kveld for oss og for dere.

No Comments Yet

Comments are closed.

Facebook