Releasekonsert Bjørn Tomren m/ Stian Carstensen utsolgt

Søndag 03. nov kl. 21.00 kr. 220,-

https://moskus.hoopla.no/sales

Bjørn Tomren – Releasekonsert med Stian Carstensen.

Etter en opptreden på National Public Radio i New York i 2014, ble Bjørn Tomren oppfordret av den grammy-vinnende produsenten Damon Whittemore til å lage sin egen plate. 4 Oktober lanseres debut albumet hans på Propeller Recordings. Plateselskapet karakteriserer musikken som dunkel americana, mens Tomren beskriver den som dystopisk, saktegående, sci-fi køntri for folk som er krank. Platen bærer navnet Bad Science Fiction og handler om mennesker i en verden med menneskeskapte kriser som bakteppe.

Damon Whittemore har produsert de fleste låtene, mens Jørgen Træen har mikset plata, samt produsert et par låter. Åse Britt Reme Jakobsen er med på vokal og har bistått med arrangement. Andre involverte er Stian Carstensen, Stein Urheim, Matias Monsen, Audun Humberset, Anders Bitustøyl, Mari Persen og Heine Bugge.

Bjørn Tomren er kanskje mest kjent fra den absurdistiske Andy Kaufman-inspirerte jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine, men opptrer også med Hovland & Tomrens Poporkester sammen med Ragner Hovland, og bandet Kniven På Strupen i lag med Ole Paus og Heine Bugge har fortsatt uregelmessige konserter. I 2017 deltok han i VM i strupesang i Tuva, Sør Sibir, og bragte hjem en bronsehest. I 2018 underviste han sang på Steve Earles Camp Copperhead i New York. Tomren innehar også verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs (i kajakk, til fots, på ski og i robåt).

På miniturneen har Tomren har fått med seg en av Norges mest anerkjente musikere; multi-instrumentalist og tusenkunstner Stian Carstensen, som også medvirker på plata med trekkspill, steelgitar og bulgarsk fløyte. Spellemannsprisvinneren Carstensen betegnes ofte som sjangeroverskridende da han like gjerne opptrer med ledende internasjonale symfoniorkester, eller storheter innen jazz, som med fremtredende personligheter innenfor sigøyner- og balkanmusikk eller norskfolkemusikk. Da Mike Patton i Faith No More takket ja til å opptre på Borealisfestivalen i Bergen i 2008, var det med et klart ønske om å få spille med Stian Carstensen, som også har bakgrunn i metallsjangeren. I Norge turnerer han blant annet med sitt eget band, Farmers Market, eller sammen med Ola Kvernberg i Gammalgrass.

Sardinen. USF, Verftet. Bergen, 6 oktober. Med fullt band.
Salt, Oslo. 18 oktober. Med Stian Carstensen.
Moskus. Trondheim. 3 November. Med Stian Carstensen.
Syd Molde. 7 November. Med Stian Carstensen.

No Comments Yet

Comments are closed.

Facebook