Sugarfoot in concert- tors. 21. nov kl. 21.00 (utsolgt)

Tidligere i sommer ga Sugarfoot ut sitt hittil femte album, “In the clearing”, til stor begeistring fra både publikum og kritikere. Onsdag 20. og torsdag 21. november parkerer bandet det de har av stæsj for en todagers fest på Bar Moskus. Vi har blitt lovet to kvelder med vidt forskjellig innhold. Onsdag tar bandet et dypdykk ned i sitt musikalske DNA, vi døper om baren til “The Gilded Palace of Sin” og Sugarfoot spiller et eksklusivt sett bestående utelukkende av Flying Burrito Brothers-låter. Her er det nok bare å finne fram hatt og Nudie-suit. Når bandet vender tilbake torsdag, er det først og fremst egne låter som står i sentrum. De som har opplevd Sugarfoot live vet allikevel at hver konsert lever sitt eget liv. Så også her vil det nok bli rikelig med muligheter til å kjenne på at man er med på noe eksklusivt.
2 kvelder 400,- + billettavgift en kveld 250,- + billettavgift

Sugarfoot spiller The Flying Burrito Brothers ons. 20. nov (utsolgt)

Tidligere i sommer ga Sugarfoot ut sitt hittil femte album, “In the clearing”, til stor begeistring fra både publikum og kritikere. Onsdag 20. og torsdag 21. november parkerer bandet det de har av stæsj for en todagers fest på Bar Moskus. Vi har blitt lovet to kvelder med vidt forskjellig innhold. Onsdag tar bandet et dypdykk ned i sitt musikalske DNA, vi døper om baren til “The Gilded Palace of Sin” og Sugarfoot spiller et eksklusivt sett bestående utelukkende av Flying Burrito Brothers-låter. Her er det nok bare å finne fram hatt og Nudie-suit. Når bandet vender tilbake torsdag, er det først og fremst egne låter som står i sentrum. De som har opplevd Sugarfoot live vet allikevel at hver konsert lever sitt eget liv. Så også her vil det nok bli rikelig med muligheter til å kjenne på at man er med på noe eksklusivt.
2 kvelder 400,- + billettavgift en kveld 250,- + billettavgift

Willie Watson (US) utsolgt begge dager

Fre 15 og lør. 16 . nov kl. 21.00

Laura Gibson (US) utsolgt

Lørdag 09. nov. kl. 21.00

https://moskus.hoopla.no/sales

Har trua, hør på dette:
https://www.youtube.com/watch?v=ztC-iD4AgCU eller denne https://www.youtube.com/watch?v=vZCm6fcn9qA
Laura Gibson er en internasjonalt anerkjent multiinstrumentalist og singer/songwriter, født og oppvokst i den lille tømmerbyen i Oregon, Coquille. Hennes siste album ‘Empire Builder’ ble rost av Pitchfork som «a cathartic tale of loss and redemption «, og ble kalt «a triumph «av Uncut Magazine. Med en forkjærlighet for tradisjonell folkemusikk og eksperimentering, har hun turnerte i fire kontinenter, og fått æren av å utføre den aller første NPR Tiny Desk-konserten. Hun fullførte nylig en MFA i skjønnlitterær skriving fra Hunter College, og hennes utrolige språk- og fortellerevne kommer tydelig frem på hennes nye plate, Goners, på City Slang Records.
Laura Gibson is an internationally acclaimed multi-instrumentalist and singer- songwriter, born and raised in the small Oregon logging town of Coquille. Her last
album, Empire Builder, was praised by Pitchfork as «a cathartic tale of loss and redemption», and was called “a triumph” by Uncut Magazine. Both literary and raw, with a love of traditional folk music and a bent toward experimentation, she has toured four continents, and had the distinct honor of performing the very first NPR Tiny Desk Concert. She recently completed an MFA in fiction writing from Hunter College, and her sharpened language and story telling abilities are on full display on her new record Goners, on City Slang Records. NPR: «Laura Gibson dons a pink dress and wreaks havoc» Domestication video The Fader: «Rejoice, for Laura Gibson has finally released new music.” Tenderness Lyric Video photo: Parker Fitzgerald Websites: www.lauragibsonmusic.com Facebook: https://www.facebook.com/lauragibsonmusic/ Twitter: https://twitter.com/lauragibsongirl Instagram: http://www.instagram.com/lauragibsongirl Social media tags are: Facebook: @lauragibsonmusic Twitter: @lauragibsongirl
https://www.lauragibsonmusic.com/
Pitchfork: https://pitchfork.com/reviews/albums/21660-empire-builder/
https://vimeo.com/368622049/c52fb3a86c

Releasekonsert Bjørn Tomren m/ Stian Carstensen utsolgt

Søndag 03. nov kl. 21.00 kr. 220,-

https://moskus.hoopla.no/sales

Bjørn Tomren – Releasekonsert med Stian Carstensen.

Etter en opptreden på National Public Radio i New York i 2014, ble Bjørn Tomren oppfordret av den grammy-vinnende produsenten Damon Whittemore til å lage sin egen plate. 4 Oktober lanseres debut albumet hans på Propeller Recordings. Plateselskapet karakteriserer musikken som dunkel americana, mens Tomren beskriver den som dystopisk, saktegående, sci-fi køntri for folk som er krank. Platen bærer navnet Bad Science Fiction og handler om mennesker i en verden med menneskeskapte kriser som bakteppe.

Damon Whittemore har produsert de fleste låtene, mens Jørgen Træen har mikset plata, samt produsert et par låter. Åse Britt Reme Jakobsen er med på vokal og har bistått med arrangement. Andre involverte er Stian Carstensen, Stein Urheim, Matias Monsen, Audun Humberset, Anders Bitustøyl, Mari Persen og Heine Bugge.

Bjørn Tomren er kanskje mest kjent fra den absurdistiske Andy Kaufman-inspirerte jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine, men opptrer også med Hovland & Tomrens Poporkester sammen med Ragner Hovland, og bandet Kniven På Strupen i lag med Ole Paus og Heine Bugge har fortsatt uregelmessige konserter. I 2017 deltok han i VM i strupesang i Tuva, Sør Sibir, og bragte hjem en bronsehest. I 2018 underviste han sang på Steve Earles Camp Copperhead i New York. Tomren innehar også verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs (i kajakk, til fots, på ski og i robåt).

På miniturneen har Tomren har fått med seg en av Norges mest anerkjente musikere; multi-instrumentalist og tusenkunstner Stian Carstensen, som også medvirker på plata med trekkspill, steelgitar og bulgarsk fløyte. Spellemannsprisvinneren Carstensen betegnes ofte som sjangeroverskridende da han like gjerne opptrer med ledende internasjonale symfoniorkester, eller storheter innen jazz, som med fremtredende personligheter innenfor sigøyner- og balkanmusikk eller norskfolkemusikk. Da Mike Patton i Faith No More takket ja til å opptre på Borealisfestivalen i Bergen i 2008, var det med et klart ønske om å få spille med Stian Carstensen, som også har bakgrunn i metallsjangeren. I Norge turnerer han blant annet med sitt eget band, Farmers Market, eller sammen med Ola Kvernberg i Gammalgrass.

Sardinen. USF, Verftet. Bergen, 6 oktober. Med fullt band.
Salt, Oslo. 18 oktober. Med Stian Carstensen.
Moskus. Trondheim. 3 November. Med Stian Carstensen.
Syd Molde. 7 November. Med Stian Carstensen.

Jonas Ledang + support Ragna Olsen – utsolgt

Lørdag 02. november kl. 21.00 kr. 220,-

https://moskus.hoopla.no/sales

Jonas Ledang har de siste årene gjort seg bemerket med sin særegne stemme og meloditeft. Rockepoesi med røtter fra den amerikanske vestkysten på 70-tallet får en moderne vri i hans låtunivers. 23-åringen fra Skage i Namdalen er ikke bare enda en rockeartist fra trønderlag, men en kunstner med lyrisk overskudd og et øre for gode popmelodier. Ved å blande de eldre inspirasjonskildene med mer moderne lyder og hooks er han godt på vei til å skape sitt eget unike uttrykk i veiskille mellom det nostalgiske og det nyskapende.
Hans to konserter på bransjefestivalen Trondheim Calling i 2019 ble trukket fram av GAFFA Norge som et av høydepunktene under festivalen og høstet strålende anmeldelser hos Adresseavisen, Under Dusken og Evig Lyttar. Debutalbumet ferdigstilles i disse dager i Øra Studio med produsent Kristoffer Hylland Skogheim og gis ut på kremlabelet Øra Fonogram på nyåret. Det meldes om meget gode sjanser for å få høre Jonas og bandet teste ut nytt materialet fra den kommende plata på konsert i høst.
Facebook: www.facebook.com/jonasledang Instagram: https://www.instagram.com/jrledang Spotify: https://spoti.fi/2MpPUGy
«Hey hey, my my, rock and roll can never die. Jonas Ledang har tatt Neil Young på ordet og holder rocketradisjonen i live.» – GAFFA Norge «Låter som gir assosiasjoner til Jackson Browne og Tom Petty, må være gode låter. Ledang har dessuten såpass med særpreg at musikken blir hans egen, uansett.» – Adresseavisen «Musikeren fra Skage i Namdalen er noe av en musikalsk kameleon, som hele tiden pusher grensene for seg selv og sitt musikalske virke. Og det er det som gjør ham til en av våre mest spennende artister.» – Namdalsavisa «Et veldig godt eksempel på hvordan artister nå drar sjangeren videre med nye lyder, samtidig tydelige americana-referanser. En ny favoritt for meg.» – Malin Pettersen, NRK P13 Support: Ragna Olsen Singer-songwriter. Melodiøs poprock. Fantastisk låtskriver, høy gåsehudfaktor. Soundcloud: https://soundcloud.com/ragnaolsen Facebook: www.facebook.com/ragnaolsenmusic

Louien fre. 25. okt

Debutalbumet til Louien, «None of my Words», er klart for slepp 20. september.

I forkant av sleppet serverer Jansen Records fleire singlar som forsmak på albumet.

Her er lenke til den første videoen, nydelig låt: https://dittytv.com/world-premiere-video-heart-and-mind-alike-by-louien

Singer-songwriter Live Miranda Solberg, med fartstid som vokalist, gitarist og komponist i gruppa Silver Lining, la ut ein sang ho kalla «Demo no. 1» på Soundcloud for to år sidan, under artistnavnet Louien.

Sidan har det gått slag i slag: Fortryllande opptredenar bl.a. under Øyafestivalen, by:Larm og Sørveiv har skapt stor begeistring og etterlatt kraftig meirsmak hos eit stadig større publikum.

Louien hausta mange lovord for konserten ho hadde under årets Ranglerock på Bryne 13. juli, og 6. september opptrår ho på Den intellektuelle countryfestivalen på Voss.

I kjølevannet av albumet blir det tid for flere konserter omkring i Norge. Først ut er release-konsert på Krøsset i Oslo 9. oktober.

Artistinfo: https://www.facebook.com/louienmusic/

https://www.youtube.com/channel/UCN2YhYhwTQu6-bhpUqGrX1g

Rod Picott (US)

Ons. 23 okt. kl. 21.00 kr. 220,-

Rod Picott, så vi første gang i Nashville for noen år tilbake, Vi gleder oss til gjenhør, genuin singer/songwriter som har turnert med Jason Isbell og John Mooreland.
”Tell The Truth and Shame The Devil” heter Rod Picotts nye plate, som først så dagens lys etter en hard tid med hjerteproblemer og en ryggoperasjon. Den ble spilt inn hjemme, med enkelt utstyr – og viser rått og kompromissløst en hardtarbeidene og genuin artist, som fortsatt etter åtte utgivelser makter å få den niende platen til å nå inn til hjerter – gjennom tykk hud. Djevelen er nok engang i detaljene. “Mesmerizing” – Rolling Stone.com “Songs like Raymond Carver short stories” – Houston Chronicle
“Proves once again he’s a ringmaster at turning misery into art” – Boston Globe “Carefully crafted and vibrant” – American Songwriter
https://www.youtube.com/watch?v=Vrm_e7d9oBo

Tonje Halbjørhus- support Lehn/Breistrand)

Tors. 17. okt. kl. 21.00 kr. 200,-

Foto: Julie Marie Naglestad
TONJE HALBJØRHUS (DUO) Med el-gitar, mandolin og ærlige tekster på hallingdialekt skaper Tonje Halbjørhus et musikalsk uttrykk i krysningspunktet mellom folk, visepop og americana. I mars ga hun ut albumet «Etter Stjernene» til strålende kritikker. Dagbladet ga plata terningkast 5 og skrev: «Om det finnes noen som helst rettferdighet i dette landet bør hun med dette rykke opp til elitedivisjonen».
Tonjes faste gitarist er vossing Bjørnar Brandseth, en strengemester av rang og omtalt som Norges Buddy Miller.
Support: Lohn | Breistrand
Anne Stine Lohn skriver musikk i skjæringspunktet mellom visepop og americana. Med sterke og nære tekster om folk og byen vi bor i, tar hun oss med ned i dypet og formidler historier det er verdt å lytte til.
Kim Olve Breistrand flyter mellom rockebasert country og visesang med en rett-fram-het som kan minne om både Ryan Adams og årgangs Jackson Browne. Kim Olve albumdebutterte i 2016 med plata Kalde Kyss.
Trioen er komplett med instrumentalist Lars Erik Brustad Melhus og spiller et lite knippe låter før Tonje Halbjørhus går på scenen.»

Joshua Ray Walker (US) – utsolgt

Man. 14. okt. kl. 21.00 kr. 240,

Billetter: https://moskus.hoopla.no/sales

Av og til dukker det opp noen fantastiske talenter, som vi klarer å få oppover til byen Joshua er en av de. Albumet som kom i år har mange perler. bl.a denne: http://www.joshuaraywalker.com/music

Han kom med sin første fullengder sommeren 2018, og for en debut!

The Rolling stone sin artikkel er jo også fin å lese: https://www.savingcountrymusic.com/album-review-joshua-ray-walkers-wish-you-were-here/

http://www.joshuaraywalker.com/bio
Facebook