Susanna & David Wallumrød

Lørdag 01. juni kl. 21.00 Billetter på moskus.hoopla.no/sales

SUSANNA & DAVID WALLUMRØD
…er søskenbarn og har spilt sammen nå og da gjennom oppveksten og tenårene. De hadde et band sammen som aldri forlot øvingsrommet, og spilte én sagnomsust konsert som duo på Mono i Oslo tidlig på 2000-tallet.
Etter mange år, albumutgivelser og konserter for begge – David som en av Norges mest brukte keyboardister med artister som Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga og Knut Reiersrud og egne band som Spirit In The Dark, og Susanna som artist med egne prosjekter (tidligere Susanna and the Magical Orchestra, nå kun som Susanna), har de endelig kommet sammen igjen.
De spiller en drøss favorittlåter av Leonard Cohen, Joni Mitchell, Emmylou Harris og Tom Waits + noen overraskelser i duo-format, Fender Rhodes og vokal.

Balkan Brasserie lør. 25. mai kl. 21.00 (utsolgt)

Bilde: Arne Hauge

Balkansk brasstradisjon, også kalt «Truba» (trompet) med elementer fra romanikulturen og trad. Melodier fra Hellas i sør til Russland i nord. Det er dansbart og det er suggererende. Fra det kjappe og energiske til det dramatisk mollstemte. Dette er musikk for livet; fra bryllup til begravelser; fra vogge til grav. Det er vilt og vakkert, sårt og samtidig rått og til tider ganske enestående. Det er livet!
Musikere: Anne Fossen- vokal Jovan Pavlovic- trekkspill & vokal Sturla Hauge Nilsen- trompet Morten Schrøder- trompet Elisabeth Fossan-tenorhorn Christian Aftret Eriksen- tenorhorn Steffen Granly- sousafon Stian Lundberg- trommer

Sneaky bones (US) ons. 22. mai kl. 21.00(utsolgt)

Sneaky Bones fra Seattle, dro til med kanskje høsten 2017 feteste konsert på Moskus. De er på Skandinavia-turne i vår, og vi klarte å få lurt inn en dag i Trondheim, på Moskus i en tett turne. Denne trioen leverer hver gang.
Her vil nok billettene gå unna. De har mange fans i byen etterhvert.

http://www.sneakybones.com/

Sneaky Bones is the brainchild of Matthew Bean, a Seattle-based multi-instrumentalist, songwriter, producer, and all-around giant. With the help of a talented rotating cast of collaborators, Bean has been slowly carving his folk vision into the textures of genre land. Warm acoustic instruments, heavy pedal steel, and lucid leads are the well-worn handle on Bean’s sharpest tool – his striking melodic, harmonic, and lyrical sensibilities.

Jerry Leger & The Situation (CA) ons. 15. mai kl. 21.00 kr. 250,-

I mai 2019 returnerer den kritikerroste kanadiske singer-songwriteren Jerry Leger til Europa, akkompagnert av sine våpendragere Dan Mock (bass) og Kyle Sullivan (trommer) fra hans band gjennom mange år, The Situation. Turneen markeres med utgivelsen av Too Broke to Die – A Retrospective 2005-2019, en samleutgivelse som kun vil være tilgjengelig for salg på Legers konserter.
Det er en singer-songwriter av solid kaliber, med både rockefot og twang vi har med å gjøre. Daniel Romano har designet albumcover for ham, og han har turnert med artister som Ron Sexsmith, The Sadies, Fred Eaglesmith, Justin Townes Earle, Deer Tick, Jim Lauderdale, Dawes og Tift Merritt. Too Broke to Die inkluderer låter fra hele Legers karriere, inkludert to outtakes. 33 år gamle Leger har mottatt skryt over hele linja fra Rolling Stone, Pop Matters, No Depression, Americana UK og andre artister som Ron Sexsmith, Jim Lauderdale og Michael Timmins (fra Cowboy Junkies).
Jerry Leger var på sine første (to) europaturnér i 2018 med sitt ferske album Nonsense & Heartache i bagasjen. Turneen inkluderte blant annet konserter med Trampled by Turtles og Sarah Shook & The Disarmers.
Stavanger Aftenblad 5/6 https://www.aftenbladet.no/kultur/i/bKjbn3/Jerry-Leger-Det-er-hans-tur-na
Musikknyheter 7/10 http://www.musikknyheter.no/anmeldelser/17882/Jerry-Leger.html
Dust of Daylight http://www.musikkbloggen.no/2018/03/jerry-leger-nonsense-and-heartache/
Popklikk http://www.popklikk.no/musikk/tom-s-fire-ess-musikk-som-overvelder/ http://www.popklikk.no/musikk/den-beste-musikken-akkurat-na/
The Wilhelmsens 6/6 https://thewilhelmsens.com/verden-rundt-22017/
Permafrost 4,5/5 http://permafrost.today/2018/03/13/jerry-leger-allsidig-kanadier/

Chet O´Keefe (US) tir. 14 mai kl. 21.00 kr. 220,-

https://moskus.hoopla.no/sales

Når det kommer til musikk, er Chet O’Keefe så ekte som det går an få en singer/songwriter. Denne fantastiske trubaduren, som vokste opp i Maine og Massachusetts, har krysset det amerikanske kontinentet mange ganger,har spilt med Bo Diddley ved flere anledninger og åpnet for Nanci Griffith på hennes Europa Tour 2013. Chet O’Keefe og Kinky Friedman har turnert over hele Europa og skrevet flere sanger sammen. Etter å ha vunnet en konkurranse arrangert av en radio stasjon i Massachusetts fikk Chet endelig anledning til å lage sitt første album. Hans debut “Four Wheel Low” (1998) ble en samling sanger fra de første 20 årene som songwriter. Chet fant så veien til Nashville slik de fleste spesielle og dyktige singer-songwriters gjør. Oppholdet i Nashville førte til to album «Gamebird» i 2010 og «Because of you» i 2012. Han bodde 9 år i Nashville, og det var der han ble kjent med Nanci Griffith. Hun beskriver Chet O’Keefe slik; “Welcome to the magical world of Chet O’Keefe”. Hun er også med på innspillingen av albumet “Game Bird”. Under innspillingen av albumet holdt alt på å gå galt. Han hadde spilt alle sangene og arrangementene inn på sin computer og så krasjet hard drive’en. Chet ringte Nanci Griffith. Hun ringte sin produser Tomm Jutz, som referer til denne episode som hans “favorite experience in the studio.” “Chet o’Keefe is a highly evolved human being,” Jutz said. “His spirituality is reflected in his songs, and the way he lives his life. I’ve seen him wow big audiences that had never heard of him before.”
I 2010 ble sangen “Ring the Bell” fra albumet “The Gamebird» spilt inn av The Gibson Brothers. Sangen gikk til nr. 1 på the bluegrass charts. Der ble sangen liggende i tre måneder. «Ring the Bell» ble også valgt til «International Bluegrass Music Association Song of the Year”
https://www.youtube.com/watch?v=sBxmYcctkxk
https://www.youtube.com/watch?v=BgWe7FP1YFY

Danny Wilson (UK) fre 10. mai kl. 21.00 kr. 200,-

Billetter og mer info:
https://moskus.hoopla.no/sales

Carson McHone m( Band (US) tors. 02. mai kl. 21.00

Valerios & his Intentions lør 27. april kl. 21.00 kr. 150,- (100- student)

https://moskus.hoopla.no/sales/2278764772

Marcello Valerio tar med seg bandet sitt og spiller en etterlengtet konsert på Moskus! Etter en Norgesturné i fjor høst, var planen å avslutte med en konsert i hjembyen Trondheim – det skjedde aldri. Nå får du derimot muligheten til å se ham igjen. Med seg har han et knippe musikere som fyller frekke roller i diverse band som Pom Poko, Juno og Anders Jektvik:

Herman Wildhagen

Jonas Krøvel

Simen Løberg

Joachim Ose

Ingvald Vassbø

Nysgjerrig på musikken? Sjekk ut her: https://www.youtube.com/watch?v=ZR_QMF2AB1M

Jack Stillwater lør 6. april kl. 21.00 kr. 200,-

KJØP BILLETTER HER:

JACK STILLWATER:

6. april kommer det norske kritikerroste americana-bandet Jack
Stillwater til Trondheim for aller første gang! Bandet følger opp sin
sagnomsuste «The Farmer Trilogy» (2016) denne vinteren med
«Norwegicana», som er ute 15. mars. Sjekk fersk anmeldelse her:

Jack Stillwater – Norwegicana

Det foregående albumet «The Farmer Trilogy» tok bandet gjennom hele landet, med 50 konserter fra
Kristiansand til Hammerfest. Albumet havnet også på toppen av
musikkbloggen Dust of Daylight sin liste over de beste albumene fra
2016, samtidig som Fredrik Wandrup i Dagbladet plasserte «The Farmer
Trilogy» på tredjeplass på listen av årets beste album.

Sånt skaper ikke så rent få forventninger til Jack Stillwater i 2019,
og til bandets fjerde album «Norwegicana» som er produsert av Bendik
Brænne.

www.jackstillwater.com

Ranheim lør. 30. mars kl. 21.00 kr. 200,-

KJØP BILLETTER HER:

RANHEIM SESONGSTART PÅ MOSKUS 29/3-2019

Ranheim 7/3-2019
I 2019 har RANHEIM etablert seg for alvor med både band og fotballag på øverste nivå i Norge. Dette kommer som ingen overraskelse på oss fra Ranheim. Fjorårets sesong viste dette med all tydelighet både i mørke kjellere og på store stadioner.
Nå i år sammenfaller starten på sesongen både for fotballaget og rockbandet Ranheim på samme helg. Mens fotballaget tar i mot gjester fra Tromsø på Extra Arena søndag 31. mars vil bandet RANHEIM opptre med sin ypperste tolkning av rock og beslektet rytmisk musikk på utestedet MOSKUS (i Olav Tryggvasons Gate 5, 7011 Trondheim) lørdag
29/3 kl. 21 00.
Bandet Ranheim har en alternativ filosofi samt en streng lokal forankring med samtlige medlemmer født og oppvokst på Ranheim. De har tidligere gjort innspillinger både på Ranheim (med Geir Lyng bak spakene, sønn av tidligere Ranheim-back Svein Lyng) og i Chicago (med superprodusent og amerikansk fotballekspert Steve Albini).

”Hardt, smart og seriøst på samme tid!” – Dagbladet

”Det er forfriskende å stifte bekjentskap med band som tar turen utenom de mest trafikkerte stiene i den norske rockskogen. Trønderske Ranheim viser med lokalhistorie, humor, presisjon og minimalistisk helhet at de er i en særstilling.” – Musikknyheter.no

”Ranheim har funnet sin nisje og med en stopp/start strategi for hver eneste takt og har med det skap et helt unikt og tidvis brilliant album.” – Spirit

For fotballaget Ranheim har bandet Ranheim lagd og utgitt (2018) kampsangen ”Vi e’ Ranheim” som i 2019 igjen vil gjalle og skralle fra kjellere og stadioner i det ganske land.
Vi siterer mer enn gjerne fra hymnen:
”Ranheim – Ranheim Kraft! Ranheim – Hjæmlagd saft! Ranheim – Isbjørnpapp!
Vi e’RANHEIM!”

Facebook