Støttekonsert for Trondheim lyd – fredag 12.juni kl. 20.00

Lyden av Trondheim-Støttekonsert for Trondheim Lyd

Kun 30 billetter i salg på Moskus, men konserten blir også strømmet, så du finner begge mulighetene til å kjøpe billett her:
moskus.hoopla.no/sales

De som er med er:

Tre små Kinesere
Ida Jenshus & Alexander Pettersen
Trond Wiger
Mattis Kleppen-solo
Bergmund Waal Skaslien-solo,

Appell ved lederen for Trondheim jazzfestival-Ernst Wiggo Sandbakk.

Kveldens konferansier er Øyvind Brandtzæg (Trøndelag teater)

Trondheim Lyd representerer en bransje som har mistet nesten all omsetning under coronakrisen. Det gjelder sceneteknikere; lyd og lys-teknikere, stagehands, backline-teknikere, sjåfører via administrasjon og mange flere. Flere av de største selskapene i denne bransjen i Norge, bl. a Bary AS har allerede gått konkurs. Vi vil ikke miste Trondheim Lyd. Trondheim Lyd er en av de samvittighetsfulle aktører i kulturbransjen. Trondheim Lyd drives godt og profesjonelt og er en av de som alltid leverer kvalitet og er også en av de kulturaktører som alltid stiller opp for andre og har en solidaristisk tanke i bunn.

https://moskus.hoopla.no/sales

Hverken Trondheim Lyd eller bransjen kan reddes ved en enkel støttekonsert men vi kan rette fokuset der det hører hjemme og dermed sette press på gjeldende regjering om at denne biten av kulturbransjen selvfølgelig er en kulturaktør, og bør få støtte av regjeringens støttepakker,på lik linje med andre kulturaktører.

Mari Haugen Smistad fredag 15. mai kl. 21.00

Om du vil kjøpe en «billett» kan du gjøre det her: https://moskus.hoopla.no/sales/126304211

Dette er en online-konsert med frivillig Vipps-betaling. Om du vil heller betale «billett» her kan du kjøpe så mange billetter du vil. Har satt et minimumsbeløp på 150,- Kos deg på konsert.
Mari Haugen Smistad tar med seg et knippe med egne låter denne kvelden. Det blir flere verdenspremierer, og gjenhør med utgitte sanger, samt noen nøye utvalgte coverlåter. Mari er for mange kjent som en kraftfull og inderlig formidler med en stemme som går rett i hjertet på sitt publikum. Mari skriver på trøndersk, og forteller forskjellige historier om kjærlighet gjennom musikken. Med eminente Trond Hustad på piano.
Mari Haugen Smistad er skuespiller, sanger, og låtskriver. Hun har sin bakgrunn fra Teaterhögskolan i Göteborg, og har siden jobbet ved blant annet Trøndelag Teater, Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Folketeatret i Oslo, Cirkus og Chinateatern i Stockholm og Chateau Neuf i Oslo. Hun er også deltidsstudent ved Norges Musikkhøgskole, og ansatt i Skuespiller-og Danseralliansen (SKUDA). I tida framover er hun aktuell som Piaf – i Palmen, Oda i Oda fra Havet, og Mary Delgado i Musikalen Jersey Boys på Chateau Neuf.

Erlend Ropstad tors 14. mai kl. 21.00

Om du ønsker å støtte artist ved å kjøpe en onlinebillett, gjør du det her: https://moskus.hoopla.no/sales/733902376

Erlend Ropstad har lagt stein på stein i sin musikkarriere i 15 år. Fra supportjobber i Europa og her til lands, via små klubber, før han hundrevis av konserter senere spilte på Øyafestivalens hovedscene, fylte Rockefeller og var etablert som en av landets viktigste og mest anerkjente artister i 2019.

Erlend skriver norske tekster på skyhøyt nivå og musikalsk er han nå tyngre og mer rocka enn da han startet. Hans musikk er hjerteskjærende realisme, mørkt, men også med håpefulle historier. Låtene formidles på så personlig vis at jeg som lytter tror han sitter ved min side og synger dette, som en hemmelighet bare til meg. Og det tror de andre som hører også. Ting faller på plass. Han kan formulere på genialt vis både fjernt og nært verden i dag, kjærlighet, vennskap, lokalmiljø, og storpolitikk.

Torgeir Waldemar lør 09. mai kl. 21.00

TORGEIR WALDEMAR – LOVE

Kritikerfavoritten Torgeir Waldemar er endelig tilbake med nytt album og lang Norgesturné!

Verden har ikke blitt noe bedre sted. Tvert imot, var Torgeir Waldemars konklusjon etter å ha servert verden først en eksistensiell- og deretter en politisk, rasende plate. I turbulente tider der murer reises og hat spres, hva skulle være hovedbudskapet for den nye plata? Svaret var banalt, men enkelt. Waldemar og produsent Anders Møller kom frem til at det eneste vi alle sammen har er hverandre – kjærligheten.

De som har opplevd Torgeir Waldemar med fullt band veit at det er et øredøvende lokomotiv av et orkester, som uanstrengt veksler mellom å rocke hardt, jamme psykedelisk eller spille gyngende countryrock. Det er denne bandfølelsen Waldemar ønsker å gjenskape på Love – samtidig som tekstene og budskapet som ligger i bunnen, sørger for at nerven han er kjent for, alltid er tilstede.

Etter å ha nyt stor suksess med de to foregående studioalbumene sine,Torgeir Waldemar (2014) og No Offending Borders (2017), har Torgeir Waldemar etablert seg helt i toppsjiktet av rocka, norske trubadurer. Der den selvtitulerte debuten var en innoverskuende og melankolsk plate var Borders et politisk rockemonster. På minialbumet Jamais Vu (2018), kombinerte Waldemar disse to aspektene av sitt musikalske virke, der han strippet ned rockelåtene fra andreplata og rocket opp de akustiske fra debuten. Det går en rød tråd gjennom Waldemars musikk der det kommende albumet Love er en naturlig fortsettelse.

Love er spilt inn i Subsonic Society Studios og produsert av Torgeir Waldemar og Anders Møller. Et imponerende ensemble av musikere deltar på plata, og spesielt må komponist Ole Henrik Moes bidrag nevnes, med han stemningsskapende lydkulisser som syr sammen og skaper en ytterligere helhet for albumet.

Tora 08. mai kl. 21.00

Norges nye rockestolthet, TORA stiller på Moskus Sessions, 8 mai – kl. 21.00, på selve 75årsdagen for frigjøringen i 1945.

Dette blir en livestream hvor du får oppleve TORA sitt unike talent og utstråling på nært hold, hjemme i stua di.

TORA er et fyrverkeri, enten hun stiller solo som her, eller sammen bandet sitt. Hun er virkelig Norges nye gitarheltinne. Hun har gjort seg bemerket med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hennes populære Instagramprofil følges av 120.000 fans fra hele verden; blant dem er Hollywoodstjernen Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på Tora.

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, omtalt av Dagbladet som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Deres neste album kommer denne høsten, hvorav singlene «Desire» og «Money» er sluppet. På denne plata har Tora fått med seg store internasjonale navn som Aaron Sterling (John Mayers trommeslager) og gitaristen Joey Landreth til musikalske samarbeid.

Frontfigur Tora Dahle Aagård er ei dame i vinden: I 2018 skrev hun historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars, noe som blant annet har resultert i at bandet i 2020 legger ut på sin første UK-turné!

Charlie Rackstead – tors. 30 april kl. 20.00

We are very excited to be back at good ole’ Moskus bar, where we played one of our very first concerts in Norway many years ago. Moskus is actually also the only venue that is mentioned in one of our songs, in the American version of «I love Norwegian country» by Bjøro Håland. And even if we’ll be playing for an empty bar this time, and times are strange all over, we’re gonna have a good ole’ time and slap that corona bitch in the face with a finely tuned banjo on Thursday. So if you’re up for some barn-breaking, boot-stomping, guitar-twanging, yee-ha’ing Norwegian classics with our teeth in the wallpaper, join us on the interweb!

Moskus Session live kl. 20.00

Denne Uke:

Tirsdag 14. april: GÅTE
Torsdag 15. april: Kari Harneshaug
Fredag 16. april: Terje Tysland
Lørdag 16. april: Motorpsykkel
Søndag 17. april: Jo Sverre

Moskus live sessions fortsetter denne uke.

Konsertene finner du ved å gå inn på Moskus sine facebooksider. På programmet har vi følgende i uke 13.
Mandag kl. 20:00 – Sugarfoot trio
Tirsdag kl. 16.30 – Knutsen og Ludvigsen familieforestilling
Tirsdag kl. 20.00 – Dr. Bekken
Onsdag kl. 20.00 – Stage Dolls
Torsdag kl. 20.00- Charlotte Audestad
Fredag kl. 20.00 – Kari Rueslåtten
Lørdag kl. 20.00 – Trond Helge Johnsen
Søndag kl. 20.00 – The MaXx

Mattis Kleppen live på stream fra Moskus, tors. 19. mars kl. 20.00

konserten kan streames fra moskus sine sider på facebook eller på adressa.no/kultur

Rashmus Rohde live på stream fra kl. 20.00 ons 19. mars

Se livestream på moskus sine sider på facebook, eller på adressa.no/kultur
Facebook