Sarah Shook & The Disarmers (US) man 28. mai kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

Kruttrøyk fra USA, artist som er på stor Europaturne, og vi får nok aldri denne kapasiteten igjen på Moskus. Hun blir stor!

Nypan trio tors 24. mai kl. 21.00 kr. 150,- (100,- student)

Nypan Trio ble dannet i Trondheim i 2011 og har holdt stø kurs siden den gang. Nå, syv år senere har bandet vært på flere norgesturnéer og gitt ut sin første plate ”Directions” (2015/Nypan Music). Albumet har fått gode omtaler i media og skive nummer to er nå på vei.

Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i nåtiden. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg. De originalskrevne komposisjonene bandet serverer er melodiske, hardt svingende og fulle av soul.

Øyvind Nypan – gitar
Daniel Formo – Hammond orgel
Truls Rønning – trommer

Linker:

Spotify:

Addiktio ons 23. mai kl. 21.00 kr. 170,- (140,- student)

Bak trioen Addiktio finner man norsk musikkelites faste ”våpendragere” og en del av en ny generasjon session-musikere. Sagen/Gallatin/Oma har vært med å prege den norske musikkscenen bak artister som Gabrielle, Ina Wroldsen, Marit Larsen, Odd Nordstoga, og gjennom egne band (blant annet Shining, hvor Sagen er gitarist).
Nå, i trioformat, har de skapt en intrikat symbiose i krysningspunktet rock, jazz og metall. Et ambient lydbilde med digre lydlandskaper, og med paralleller fra sarte melodipartier til kontrasterende mattematisk natur.
Sagens insisterende og brutalt konfronterende gitarspill, backet av vintage bass og tromme-estetikk fra Gallatin/Oma, river lytteren mellom rett-i-tryne rock og et ukontrollert, men intrikat uttrykk. Med på platen er også anerkjente jazzvirtuoser som Helge Lien og Bernt Moen, samt Syver Storskogen som skilter med mye erfaring fra flere av Norges største popartister.

Albumet ble til over en slags musikalsk duellering i Gallatins studio. Gjennom to uker med improvisasjon, akkompagnert med klang av en tilstøtende trappeoppgang, attakkerte de hverandre med komplekse rytmer og riff. Addiktio er likevel ikke et endimensjonalt ”flinkisband”, men et lytterorientert prosjekt som også blander inn melankolske melodilinjer som drar veksel på åpne nordiske landskaper.

Resultatet er et helstøpt album som garantert vil ta trioen på nye veier og scener.
Plata singler slippes 2.februar og 2.mars, før albumet Verraton slippes 9.mars.

Addiktio
Håkon Sagen – Gitar (Shining, Gabrielle, Ina Wroldsen, mm)
Thomas Gallatin – Trommer (Darling West, Marit Larsen, Odd Nordstoga mm.)
Ruben Oma – Bass (Ida Maria, Shining, Lido, mm.)

Frøkedal & Familien (Få billetter) ons 16. mai kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

En av våre favorittartister Anne Lise Frøkedal er tilbake på Moskus igjen. Nå med bandet «Frøkedal & Familien» som er aktuelle med ny singel, den første i en serie. Frøkedal er omfavnet av «the Sunday times, The New Yorker, BBC og mange flere. Hennes band I Was A King og Harrys Gym er blant våre store favoritter. Frøkedal og I Was a King har samarbeidet med artister som Robyn Hitchcock og Norman Blake (Teenage Fanclub). Når hun nå kommer til Trondheim med Familien, blir det med en fusjon av pop, folk og rock som har hentet næring flere steder, hos alt fra Velvet Underground til britisk folk – og en liten dråpe skandinavisk folkemusikk.

Lilly Hiatt m/band (US) man 07. 05 kl. 21.00 (utsolgt)

En Hel uke med Valkyrien (Allstars) 23-28 april kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

Kings of the Valley ons. 18.04 kl. 21.00 kr. 150,-

KJØP BILLETTER HER:

Breanna Barbara m/ band (US) kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

Breanna Barbara fra Brooklyn er et fyrverkeri av ei dame, det her er det umulig å ikke like. Hun har med seg et band, som vil få hele Moskus til å gå bananas.

BREANNA BARBARA (US)
Scandinavian Tour 2018

Breanna Barbara utgör definitionen av vad vi kallar soul. Hon är sin musik, och får sitt syre genom att trampa på Leslie Feists PJ Harvey-ruffiga bakgator samt tugga fradga i takt med psykedeliska trippar på Grace Slick och Mahalia Jackson. Kultur- och modeinstitutionen Bullett Media träffade precis rätt: ”Brooklyn-based musician Breanna Barbara has got pipes, not to mention the unabashed soulfulness of blues musicians of days past.”

Artister som berör och stannar kvar är ofta de som har slopat distinktionen mellan verklighet och konstnärskap. En sådan artist är Breanna Barbara. Likt en garvad metodskådespelare gräver hon i sig själv för att det är den enda vägen att göra avtryck i en värld där tillvarons förgänglighet ständigt tränger sig på. Den nakna sanningen om hennes fars plötsliga död samt en efterföljande depression ekar mellan de autentiska raderna och skänker lyriken ett neurotiskt laddat skimmer i paritet med Jello Biafra. Men som den flinka storyteller hon är smetar Breanna Barbara ut sin smolk i en konstruktiv och lekfull framåtanda snarare än i termer av vältrande och stiltje.

Breanna Barbaras sound osar passionerat av de platser som har korsat hennes väg. Bärande fundament är en sommarflört med den ohämmade skaparandan i New Orleans samt det närmast terapeutiska mötet med Nashville-producenten Andrija Tokic (Alabama Shakes, Hurray for the Riff-Raff, Banditos, med flera). En person som också haft stor betydelse för den karriäravgörande frälsning som bildar debutalbumet ”Mirage dreams”. Men framförallt gör Breanna Barbara en sann kulturgärning genom att blåsa nytt liv i den primitiva urkraft som härjade på legendariska New York-klubben CBGB’s under 70- och 80-talet.

Den ”Big Apple”-baserade webbsajten Ponyboy Magazine sätter alla tvivlare på plats genom att cementera vad Breanna Barbara handlar om: ”Her killer looks cannot steer you away from a very haunting voice with powerful bursts of energy and twisted lyrics. It’s somewhat unsettling, yes, unsettling. Perhaps it’s a balance of good and evil? Who knows.”

Gurls 5 og 6 april (begge utsolgt) kl. 21.00

Slagsvold tors. 15. mars kl. 21.00 kr. 220,-

Facebook