Torgeir Waldemar// Klubbpstereo lør 27/11

TORGEIR WALDEMAR – LOVE
Verden har ikke blitt noe bedre sted. Tvert imot, var Torgeir Waldemars konklusjon etter å ha servert verden først en eksistensiell- og deretter en politisk, rasende plate. I turbulente tider der murer reises og hat spres, hva skulle være hovedbudskapet for den nye plata? Svaret var banalt, men enkelt. Waldemar og produsent Anders Møller kom frem til at det eneste vi alle sammen har er hverandre – kjærligheten.
De som har opplevd Torgeir Waldemar med fullt band veit at det er et øredøvende lokomotiv av et orkester, som uanstrengt veksler mellom å rocke hardt, jamme psykedelisk eller spille gyngende countryrock. Det er denne bandfølelsen Waldemar ønsker å gjenskape på Love – samtidig som tekstene og budskapet som ligger i bunnen, sørger for at nerven han er kjent for, alltid er tilstede.
Etter å ha nytt stor suksess med de to foregående studioalbumene sine, Torgeir Waldemar (2014) og No Offending Borders (2017), har Torgeir Waldemar etablert seg helt i toppsjiktet av rocka, norske trubadurer. Der den selvtitulerte debuten var en innoverskuende og melankolsk plate var Borders et politisk rockemonster. På minialbumet Jamais Vu (2018), kombinerte Waldemar disse to aspektene av sitt musikalske virke, der han strippet ned rockelåtene fra andreplata og rocket opp de akustiske fra debuten. Det går en rød tråd gjennom Waldemars musikk der det kommende albumet Love er en naturlig fortsettelse.
Love er spilt inn i Subsonic Society Studios og produsert av Torgeir Waldemar og Anders Møller. Et imponerende ensemble av musikere deltar på plata, og spesielt må komponist Ole Henrik Moes bidrag nevnes, med han stemningsskapende lydkulisser som syr sammen og skaper en ytterligere helhet for albumet.

Slitasje 11. nov. kl. 21.00

En liten exklusiv konsert med nya bandet SLITASJE.
Första och enda chansen på en god stund att få höra låtarna som grabbarna från The School och NSB och Sushila från ALLVARET repat ihop, spelat in, men inte gett ut än.
Rockigare än ALLVARET och punkigare än the School får ni det, ett kort explosivt set laddat med allt som en människa kan känna!

Vilma Flood (se)fredag 12. nov

Vilma Flood fra Sverige, er en relativt fersk artist som vi har hatt i kikkerten en stund.

Vilma Flood fikk et gjennombrudd på den svenske americanascenen når albumet «Moodswinger» ble sluppet våren 2019.

Hyllester fra Nöjesguiden og Sonic, bejublede konserter på blant annet Sthlm Americana, og en artist som traff helt riktig i Tobias Fröbergs både luftige og mørke produksjon. Sammenligninger med Karen Dalton, Buffy Sainte Marie, Mary Margaret O´Hara og Sophie Zelmani nevnes jevnlig, men alle er enige om at Vilma Flood har funnet et egen hjørne i sjangeren.

Utdrag av konsertanmeldelse: «Låten Moodswinger följs upp med How I Love Being Alive, där stämmorna drogar en till gåshud, och Green Eyed Moron som är släpig skogsblues med pondus. Hennes personliga texter rymmer gott om melankoli, men också hyllningar till de viktiga personerna i hennes liv. Allra bäst är slutrefrängen i kraftballaden Fan Of You, som innebär ett av festivalens mest träffande ögonblick.» I februar 2020 slapp hun singelen «End».

Som så mange andre artister har Vilma Flood blitt bremset fra å spille under pandemien, men vi kan nå endelig ønske henne velkommen til Norge! Hun spiller konsert på Moskus fredag 12.november, og tar turen til Stokkøya 13 nov.

Anmeldelse av konsert, SYDSVENSKAN 2019 «Vilma Flood Hases har den sortens sångröst som tvingar dig att ta ställning, eller att åtminstone spetsa öronen: intim men inte inställsam, nästan klagande i tonfallet, men mer böjlig och leklysten än man anar vid första dejten. De flesta låtar inleder hon i sitt lägre register, där hon inte riktigt sjunger ut, vilket gör effekten desto större när hon utan vidare kliver upp en oktav. De klatschiga vokala hoppen, egentligen opåkallade och just därför så anslående, påminner om Mary Margaret O’Hara — en sångerska många av oss älskar men ger andra lyssnare ångest. Vilma Floods manér ger på liknande vis sångerna extra spänst och ett moment av osäkerhet eller åtminstone excentricitet. Men hon är mer än sina sånger, musiken är i högsta grad också frukten av det friktionsfria samarbetet med fyra medmusiker som hela vägen gör allting rätt men aldrig propsar på att vifta med sina egna identitetshandlingar. Istället agerar de som en enda organism, ett mystiskt väsen, med trögflytande men obevekligt frammanande musik som ibland är väldigt kompakt och ibland låter luften tala. Attityden och ibland soundet påminner om Midlake. Triosången i stämmor används sparsamt, men till full effekt varje gång. Vilma Floods rötter är bluesen, berättar hon, men hon har gjort en medveten gir in mot amerikansk folk(rock). Det blir lite voodoo-blues i ”Green eyed moron”, men mer typisk är ”Hands of fate” där hon påminner om en Greenwich Village-legendar som Karen Dalton.» Se mindre

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=CtG6nZ_-v04

Valkyrien Allstars familiekonsert. Lørdag 16/10 kl. 15.00

Foto: Øysten Etterlid
Barnekonsert med Valkyrien Allstars på Moskus. Det blir så fint 🙂 Voksne har adgang kun i følge med barn.
Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk.
Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et særegent uttrykk de ikke deler med noen. Siste studioalbum i rekken «Slutte og Byne» ligner mistenkelig på pop-musikk.
For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk. Tittelsporet med samme navn ble raskt nærmest et mantra for folket fra sør til nord, og med strålende kritikker fra landets største medier, hyllet som et av årets beste album på de fleste lister, kan vi endelig få fra høre det fra scenen.
Bandet Består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene som forblir en evig kjærlighet og mysterier som aldri løses.
Her vanker energi, inderlighet, overraskende vendinger på en seng av det som vanskelig lar seg simulere: gnistrende samspill.
Musikkmagasinet/ Klassekampen – Tore Renberg: «Et mesterverk» (Månedens album i oktober)
Romsdals Budstikke – Tor Hammerø (Terningkast 6) «Tøft, upolert, inderlig og ekte»
Dagsavisen – Mode Steinkjer (Terningkast 5) «Forener det beste fra mange verdener»
Aftenposten – Eivind August Westad Stuen (Terningkast 5) «Folkemusikk for fremtiden»

Hegge ons. 06. okt

Bandet HEGGE fyller 5 år, og markerer det på Moskus med ny plate og jubileumskonsert.
Det blir prerelease forsalg av album som kommer 12.nov.
Bjørn Marius Hegges komposisjoner er umiddelbare og drar tiden tilbake til gullalderen av jazz fra det sene 50-tall til sent 60-tall. Musikken er innkapslet med en unektelig cool, drypp av blues og glimt av bop og soul-musikk. Den er drevet av dieseltog-rytmer og raskgående rytmner, vandrende basslinjer og stadig skiftende holdning til melodi og frasering.
I 2016 formet han kvintetten Hegge, en gruppe bestående av noen av de skarpeste skandinaviske jazzmusikerne aktive i dag, Jonas Kullhammar, Martin Myhre Olsen, Vigleik Storaas og Håkon Mjåset Johansen. Sammen utforsker de Bjørn Marius’ komposisjoner med nysgjerrighet og åpenhet. De mottok Spellemannsprisen for beste jazzalbum (Vi är ledsna men du får inte längre vara barn) i 2017 og fulgte opp med det suverene andrealbumet Feeling i 2020.
Hegge inviterer publikum med på en melodisk stemning som eksisterte på 60-tallet med fengende rytmer og underholdende frasering blandet med sterke komposisjoner og lekende improvisasjon. Selv om musikken er sterkt inspirert av jazzikoner som Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus, er kvintetten også opptatt av å drive musikken i nye retninger hvor hvert enkelt medlem står fritt til å utforske.
Bjørn Marius har spilt konserter overalt i Europa og har en bråte Norges-turneer i ryggen, både som soloartist og som en del av andre prosjekter.
Vi garanterer nesten at Hegge vil gjøre det vanskelig å ikke røre dansefoten når bandet inntar

Gard Nilssen Acoustic Unity. 21 og 22. sept.

Gard Nilssen Acoustic Unity har siden starten i 2015 gitt ut fire kritikerroste album, blitt nominert til to spellemannspriser og spilt 150 konserter i USA, Canada, Japan, Brasil og Europa!
Bandet er en livefavoritt blant både publikum, arrangører og anmeldere, og den frie, kreative og energiske spillegleden i musikken deres er lett å la seg smitte av.
Foruten Gard Nilssen på trommer så består trioen av ingen ringere enn Petter Eldh på kontrabass og André Roligheten på saxofoner.
Bandet har nettopp spilt inn et album for ECM, og mens de venter på det legger trioen ut på en eksklusiv intimkonsert turné med endel nye låter, og bandet gleder seg enormt til å spille på Moskus i Trondheim! Kom kom! Jazz er ikke farlig!
André Roligheten-saxofoner Petter Eldh-kontrabass Gard Nilssen-trommer

03. sept. Onsloow (utsolgt)

ONSLOOW – Moskus fredag 3. september!
Trondheims nye indieband gjester favorittstedet for første gang!
I mai slapp Onsloow debutsingelen «Overthinking», som ble skamrost av NRK P3. Britiske Under The Radar sa det slik: «As a debut single and a way of saying hello to the wider world, this is nothing short of spectacular».
I sommer fulgte kvartetten opp med «A good day to forget». VG trillet fem på terningen og låta ble playlistet på NRK P13, hvor begge sangene nå spilles jevnt og trutt.
Tidal har allerede plassert Onsloow på årsbestelisten sin av norsk musikk!
Snart venter nye singelslipp og til slutt fullengderen, men først besøker Onsloow Moskus for å gi oss all den nye musikken live.
Forvent vakker og utsvevende, men på samme tid hardtslående og blodcatchy powerpop. Vi sees!

Tors. 14 okt. Tore Renberg

Foto: Signe Christine Urdal
EN KVELD MED TORE RENBERG – DUO
Etter braksuksessen med fjorårets Tollak til Ingeborg, løsner Stavanger-forfatteren håndbrekket for et etterlengtet nytt bind i Teksas-serien. I dette originale universet overrumpler Tore Renberg med empatisk, humoristisk og freidig penn idet han geleider oss inn i Stavangers skyggesider.
Publikum vet at å se Tore Renberg live er en opplevelse ganske utenom det vanlige – her blandes opplesning, standup og musikk i en særegen form hvor både latter, etttertenksomhet og tårer får sin plass. Velkommen til en annerledes kveld med Renbergs Tekstbehandlingsduo.
Gitar: Alexander Flotve
Om forfatteren:
Tore Renberg (f. 1972) er en enestående forfatter i norsk litteratur. Han har et uvanlig litterært spenn og har utgitt en rekke bøker som både er kritikerfavoritter og som har blitt folkelesning; som romanene om Jarle Klepp, Du er så lys (2016) og Tollak til Ingeborg (2020), og ikke minst den sjangeroverskridende Teksas-serien.
Renberg debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas` debutantpris for. Han har mottatt Bokhandlerprisen to ganger, P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteraturpris og har lesere i 18 land.

16. sept My Darling Clementine (UK) (utsolgt)

Vår gode venn Michael Weston King tar turen over fra England, og denne gangen med sin kone Lou i duoen My Darling Clementine. Det blir låter fra det fantastiske albumet der de covrer Elvis costello, og ellers fra hele karrieren til duoen, og fra soloplatene til Michael.

My Darling Clementine:

A labour of love on multiple levels, My Darling Clementine – the sobriquet of spouses Michael Weston King and Lou Dalgleish – began as a homage to classic country duets of the 60’s and 70’s á la George & Tammy and Johnny & June

The 2011 debut “How Do You Plead?” was produced by Neil Brockbank (Nick Lowe) and featured some of London’s finest musicians from the 70’s pub rock era. Released in 2011, it was immediately acclaimed on both sides of the Atlantic. Country Music People called it; “The greatest British country record ever made”

Such praise led to a US record deal and invitations to appear at the Americana Music Association in Nashville and SXSW in Austin in 2013

The follow-up, “The Reconciliation,” produced by Colin Elliot (Richard Hawley) and featuring guest appearances from Kinky Freidman and The Brodsky Quartet only enhanced the bands growing reputation and received a similar critical response with the New York Daily News choosing it as ‘album of the month’ while Popmatters put it in their Top 10 Country Albums of 2013.

Their next move was a slight departure as they the collaborated with best selling crime writer, and avowed country music fan, Mark Billingham on the story and song project The Other Half. Billingham wrote a dark, nourish tale of murder, lust and revenge around eight of King & Dalgleish songs. The Other Half became an album, an audio book, and a stage show and featured contributions from actor David Morrisey and singer songwriter Graham Parker

After 18 months of touring The Other Half, including a run at The Edinburgh Festival Michael and Lou returned to the studio for album no. 4.
Re-uniting with producer Neil Brockbank, Still Testifying was released in the summer 2017. Stylistically, it was a further shifting away from classic country to embrace gospel and country soul and was widely acclaimed with many writers praising the new direction; «Where gospel, country and Southern soul happily collide. It’s terrific.” UnCut, ‘this more Delaney & Bonnie than George & Tammy’ Record Collector

Their latest album is called “Country Darkness” – a collaboration with keyboard genius Steve Nieve (The Attractions / The Imposters), which sees them reinterpreting the country songs of Elvis Costello. Released in November 2020 it charted in both the UK and European Americana charts receiving unanimous praise along the way

During the past 9 years they have played over 800 shows around the world, won numerous awards and have more than earned their own bona fides, with their wry yet heart-on-sleeve songcraft spotlighting the vagaries of romance and the human condition, and their match-made-in-heaven harmonies

“King and Dalgleish have earned their place in the role call of great country duettists” – UNCUT

«MDC mix country gloom with excellent musicianship and very fine songs.” The Guardian

«King and Dalgleish have re-invented the country duet» – The mingling of these two voices is just heavenly” Mojo

«One of the most exquisitely pained country albums of the year comes from England” New York Daily News

Sweetheart lør. 2. okt.

Foto: Agnete Brun
Sweetheart har for alvor meldt seg på den populære nordicanabølgen med sitt etterlengtede debutalbum som ble sluppet i oktober. Albumet er nominert til Spellemannprisen i kategorien country.
Albumet er blitt omtalt som et av fjorårets aller fineste album, og er blant annet blitt belønnet med terningkast 5 både i Dagsavisen og av Feedback, terningkast 6 av musikkjournalist Erik Valebrokk, samt en sterk anbefaling fra Klassekampens Musikkmagasinet. Albumet er også blitt plassert på flere av musikkbloggenes årsbestelister for 2020.
Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet.
Her er et knippe omtaler av albumet: «Trioen Sweetheart stripper de vakre sangene sine ned til et minimum. De trenger ikke mer.» – Dagsavisen
«Et av årets aller fineste album, og det er i tillegg norsk.» – Dust of Daylight
«Men så er det disse som gjør greia hakket bedre enn alle andre – som Sweetheart.» – Feedback
«Start gjerne med sangen «Leaving For Stockholm» og la deg bli dratt inn i et melankolsk og særs vakkert musikalsk landskap» – Klassekampen
«Musikken treffer nemlig Popklikk rett i sjela.» – Popklikk
«Vakker, lavmælt og stemningsfull norskamericana» – Musikknyheter
«Fra du setter på denne platen går det fra den ene vakre sangen til den neste, helt uten stopp.» – Erik Valebrokk
Facebook