Zephaniah O Hora W/ The 18 Wheelers (US) man 20. august kl. 21.00

KJØP BILLETTER HER:

ZEPHANIAH OHORA (US) and The 18 Wheelers

Dette er klasse og stil. Det her skal du på!

Alt som Zephaniah OHora gjør oser klasse i minste detalj. Spørsmålet er om det i hele tatt trengs å spørres- om den nytradisjonelle countryen har sett et sånt friskt tilskutt siden Dwight Yoakam dukket opp på scene for 30 år siden.

Innflytelsesrike countrybloggen Saving Country Music, sier det sånn:
A rewakening of everything brilliant and beautiful about the Countrypolitian era of country music.

Country är en känsla snarare än en geografisk tillhörighet. Det faktum att Zephaniah OHora härrör från New York och inte, säg, någonstans i Tennessee befäster onekligen påståendet ifråga.

Att sedan artister med viss geografisk tillhörighet möjligen haft det lättare genom att musiken omgivit dem från första stund styrker bara vilken förståelse för genren ”Zeph” (som han kort och gott kallas) måste ha och vilket arbete han lagt ner för att hitta fram till det oförstörda, klassiska countrysound debutalbumet ”This highway” fullkomligen dryper av.

OHora fostrades i New Hampshire i en strikt religiös familj – något hans ståtliga, bibliska förnamn skvallrar om – och fick en väg in i countryn via The Byrds ”Sweetheart of the rodeo”. Han lärde sig sedan sjunga genom att envetet studera de främsta inspelningarna med den bäste: Merle Haggard. Hade rentav en tid ett renodlat Hag-coverband. Allt detta ledde i sin tur vidare till Ray Price, Hank Snow, Ernest Tubb och Marty Robbins, för att nämna några andra tungviktare som satt sin prägel på OHoras sång, musik, låtar och hela uppenbarelse. Inte minst har han fått sin scenvana tack vare många, långa nätter bakom mikrofonen på New Yorks enda honky tonk-bar, Skinny Dennis i Brooklyn, där Zeph även knegar som artistbokare.

Allt det här hade förstås lätt kunnat mynna ut i en kitschig vintage-pose, men det finns inget som är på låtsas med Zephaniah OHora. Tillsammans med sitt band The 18 Wheelers förvaltar han countryns vemod och teman med en villkorslös kärlek värdig mästarna.

Tom Russell (US) fredag 15 og lør 16 juni kl. 21.00 (Utsolgt begge)

Hayley Thompson king m/band (US) tors 16.06 kl. 21.00

KJØP BILLETTER HER:

Hayley Thompson King fra Boston, Massachusetts, er kvinnen som står bak en av 2017 beste album»Psychotic melancholia», vilket nærmest kan beskrives som hybrid, mellom garagerock, soul og honkytonk-country! Og ikke bare det, albumet viser oss en vokalist i ypperste verdensklasse. Hun blander uten respekt sjangere, fra varsom countrysoul, til nesten punkrock. Hun er operautdannet, så stemmeprakten er det ingenting i veien med. Dette er ingen hvem som helst artist, hun er klar til å erobre verden.

Malin Pettersen tirs. 12.juni kl. 21.00 kr. 220,-

KJØP BILLETTER HER:

Malin Pettersen har gjort stor suksess som vokalist og låtskriver i americana-bandet Lucky Lips, men nå er endelig tiden inne for at hun skal ta steget frem og debutere som soloartist. 4. mai slippes Malin Pettersens første soloalbum.

«References pt. 1» introduserer Malvin som soloartist til folk og fe for aller første gang, og er et album som beveger seg fra uhemmede villhester i det ene øyeblikket, til amerikansk folk i det neste, og til pop i det andre. Platen hviler på en større referanse-base enn den man er vant til å assosiere Malin med og om albumet sier Malin selv:

«Dette handlet om et ønske om å få uttrykke alt jeg er og alle tingene jeg vil si. Jeg tror ikke på sjanger som et bur, men heller som store åpne landskap man kan boltre seg i og utvide. Hvor et tre fra et område helt fint kan plantes i et annet, så lenge man har kunnskap om hvor det kommer fra og hva det trenger for å blomstre».

Albumet er produsert av Malin i samarbeid med co-produsent Stian Jørgen Sveen. Bandet som har spilt på plata består av ingen ringere enn Olaf Olsen (Big Bang, Todd Terje & the Olsens, Band of Gold), Tor Egil Kreken (Darling West, Odd Nordstoga, Marit Larsen) og Nikolai Grasaasen (Morten Abel, Bendik Brænne).

I tillegg bidrar
Anne Marit Bergheim (Katzenjammer): harmonier og trekkspill.
Mari Kreken (Darling West, Marit Larsen): harmonier og munnspill.
Stian Jørgen Sveen: harmonier og diverse gitarer.
Bendik Brænne: Saksofoner.
Tore Blestrud: Pedal steel.
Marcus Forsgren: harmonier og raagini.

Plata er tracket og mikset av Marcus Forsgren i STUDIO PARADISO, og mastret av Christian Obermayer (Strype Audio

Malin Pettersen restarter karrieren – dette er del 2

http://gaffa.no/artikkel/127615/en-overbevisende-solodebut/

Sarah Shook & The Disarmers (US) man 28. mai kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

Kruttrøyk fra USA, artist som er på stor Europaturne, og vi får nok aldri denne kapasiteten igjen på Moskus. Hun blir stor!

Nypan trio tors 24. mai kl. 21.00 kr. 150,- (100,- student)

Nypan Trio ble dannet i Trondheim i 2011 og har holdt stø kurs siden den gang. Nå, syv år senere har bandet vært på flere norgesturnéer og gitt ut sin første plate ”Directions” (2015/Nypan Music). Albumet har fått gode omtaler i media og skive nummer to er nå på vei.

Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i nåtiden. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg. De originalskrevne komposisjonene bandet serverer er melodiske, hardt svingende og fulle av soul.

Øyvind Nypan – gitar
Daniel Formo – Hammond orgel
Truls Rønning – trommer

Linker:

Spotify:

Addiktio ons 23. mai kl. 21.00 kr. 170,- (140,- student)

Bak trioen Addiktio finner man norsk musikkelites faste ”våpendragere” og en del av en ny generasjon session-musikere. Sagen/Gallatin/Oma har vært med å prege den norske musikkscenen bak artister som Gabrielle, Ina Wroldsen, Marit Larsen, Odd Nordstoga, og gjennom egne band (blant annet Shining, hvor Sagen er gitarist).
Nå, i trioformat, har de skapt en intrikat symbiose i krysningspunktet rock, jazz og metall. Et ambient lydbilde med digre lydlandskaper, og med paralleller fra sarte melodipartier til kontrasterende mattematisk natur.
Sagens insisterende og brutalt konfronterende gitarspill, backet av vintage bass og tromme-estetikk fra Gallatin/Oma, river lytteren mellom rett-i-tryne rock og et ukontrollert, men intrikat uttrykk. Med på platen er også anerkjente jazzvirtuoser som Helge Lien og Bernt Moen, samt Syver Storskogen som skilter med mye erfaring fra flere av Norges største popartister.

Albumet ble til over en slags musikalsk duellering i Gallatins studio. Gjennom to uker med improvisasjon, akkompagnert med klang av en tilstøtende trappeoppgang, attakkerte de hverandre med komplekse rytmer og riff. Addiktio er likevel ikke et endimensjonalt ”flinkisband”, men et lytterorientert prosjekt som også blander inn melankolske melodilinjer som drar veksel på åpne nordiske landskaper.

Resultatet er et helstøpt album som garantert vil ta trioen på nye veier og scener.
Plata singler slippes 2.februar og 2.mars, før albumet Verraton slippes 9.mars.

Addiktio
Håkon Sagen – Gitar (Shining, Gabrielle, Ina Wroldsen, mm)
Thomas Gallatin – Trommer (Darling West, Marit Larsen, Odd Nordstoga mm.)
Ruben Oma – Bass (Ida Maria, Shining, Lido, mm.)

Frøkedal & Familien (Få billetter) ons 16. mai kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

En av våre favorittartister Anne Lise Frøkedal er tilbake på Moskus igjen. Nå med bandet «Frøkedal & Familien» som er aktuelle med ny singel, den første i en serie. Frøkedal er omfavnet av «the Sunday times, The New Yorker, BBC og mange flere. Hennes band I Was A King og Harrys Gym er blant våre store favoritter. Frøkedal og I Was a King har samarbeidet med artister som Robyn Hitchcock og Norman Blake (Teenage Fanclub). Når hun nå kommer til Trondheim med Familien, blir det med en fusjon av pop, folk og rock som har hentet næring flere steder, hos alt fra Velvet Underground til britisk folk – og en liten dråpe skandinavisk folkemusikk.

Lilly Hiatt m/band (US) man 07. 05 kl. 21.00 (utsolgt)

En Hel uke med Valkyrien (Allstars) 23-28 april kl. 21.00 kr. 250,-

KJØP BILLETTER HER:

Facebook